4 Mayıs 2014 Pazar

MUZ FARKI

 

 

Villarreal-Barcelona maçında Dani Alves'e yapılan muz atma ırkçılığını ve akabinde yaşananları tüm spor dünyası konuşuyor. Benim dikkatinizi çekmek istediğim konu ise Villarreal kulübünün tavrı; taraftar, stad güvenliği tarafından tespit ediliyor, kulüp üyesi olduğu ortaya çıkmasına rağmen kulüpten ihraç edilip, El Madrigal stadına yani Villarreal maçlarına girmeyi ömür boyu men ettiler. Dikkatinizi çekerim bu cezayı veren İspanya Futbol federasyonu yada emniyet birimleri yada UEFA değil, Villarreal kulübü!!!

 
 
Gelelim bizim ülkemize, yaklaşık 1 sene önce Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 2 taraftarın elinde muzla Galatasaray'lı siyahi oyunculara yaptıkları hareketlerin görüntülerini hep beraber gördük.
 


Fenerbahçe Spor Kulübü, Asbaşkanları Ömer Temelli ve Deniz Tolga Aytöre, söz konusu 2 taraftarla basın toplantısı düzenleyerek, söz konusu hareketlerin ırkçılık olmadığını, bu hareketler yapılıyor iken sahada Galatasaray'dan hiçbir siyahi futbolcu bulunmadığını ve bunu stat kameralarıyla da tespit ettiklerini söyleyip sözü mağdur! taraftarlara verdiler. Onlarda, öncelikle nüfuz ve mesleklerinden bahsederek girdikleri konuda (sanki bir kişinin mesleği o kişinin ırkçı olabilmesini ortadan kaldırıyor, bugünlerde Amerika, L.A. Clippers takımının sahibinin ses kaydıyla çalkalanıyor!), siyahi arkadaşlarının olduklarını, birinde sindirim sorunu olduğunu bu yüzden yanında muz taşıdığını, diğeri de doğulu olduğunu bu yüzden ırkçı olamayacağını!! mavalını 77 milyonu aptal yerine koyarcasına FB Tv aracılığıyla paylaştılar. Hatta kulüp, fotoğrafı çeken fotoğrafçıyı da çıkardı ve fotoğrafçıda bu 2 mağdurun! söylediklerini destekledi. Yani Fenerbahçe Spor Kulübü, yönetimiyle, tv'si ile bu işi soruşturmak yerine bu 2 mağduru! koruyup kollamayı tercih etti.. Peki sonra ne oldu..

 
 
Toplantıdan sonra 1 saat içinde ortaya çıkan 2 görüntü basın toplantısında söylenen herşeyi boşa çıkardı:
 
 
 
 

Eee işte; Her Kulüp Bir Villarreal, Herkeste Bir Alex Değil!!

 Alex, Dani Alves'e yapılan ırkçı hareketten sonra tepkisini Instragam hesabına koyduğu bu fotoğrafla paylaştı