26 Aralık 2011 Pazartesi

告别2011

     Bir seneyi daha geride bırakırken bu sene içerisinde hangi önemli olaylar yaşanmış bi bakalım;
8 ocak : Başbakan Erdoğan, Kars Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılış töreninde, kentteki “İnsanlık Anıtı”nı , "ucube" olarak nitelendirdi. Anıt daha sonra alınan kararla yıkıldı
     Sanatla zıt alaka bir adam değilimdir ama bu ülkede o  kadar çok vatandaşın anlamasına hitap etmeyen anıt yada heykel var ki cidden bunları yaptıranların hangi düşünce ile yaptırdıklarını anlamış değilim. Herhalde sanattan nefret etmesini istediler bu halkın,.Bence başardılar çünkü insanımızın birçoğu heykele baktığı zaman ilk aklına gelen şey nedense 'put' oluyor. Tabi bununla beraber bir başbakanında her ne kadar beğenmese de bir yapıta ucube demesi doğru olmasa gerek.Sonuç olarak; bir heykel yada anıtın (ki eğer milli bir anıt ise) o ülkenin en eğitimsiz insanının bile bakıp anlam çıkarabileceği bir kompozisyonda yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama bunu başaramasalar bile iyi niyetle yapılmış hiçbir sanat eseri "ucube" lafını hak etmez!

3 Şubat: Ankara’nın Organize Sanayi Bölgesi Ostim’deki iki ayrı iş yerinde LPG tüplerinden çıkan gazın ortamı kaplaması ve alev alması sonucu patlamalar meydana geldi. 17 kişi öldü.
     Güzel ülkemde, güzel insanlarımızın hayatı ne kadar ucuz! Tam bir Türkiye klasiği...

11 Şubat: Balyoz Planı davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aralarında Özden Örnek, Halil İbrahim Fırtına ve Engin Alan’ın da bulunduğu 133 sanığın tutuklanmasına karar verdi.
     Özellikle Engin Alan'ın tutuklanmasına bu dünyada en çok İmralı'daki sevinmiştir. Yaşasın Türk Adaleti ve Helal Olsun bu Milletin Vicdanına!!!

11 Mart: Japonya'nın Tohoku bölgesinde 9,0  büyüklüğünde gerçekleşen depremdir. Merkez üssü Tōhoku bölgesinin doğu kıyısında, yerin 24,4 km derinliğinde olan deprem; yerel saate göre 14:46'da gerçekleşti.
     Gerçekten bütün dünya tarihi bir felakete şahit oldu.
14 Mart: Sanatçı İbrahim Tatlıses İstanbul’da silahlı uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı
     Eski şarkılarının fanatiği olarak baya üzülmüştüm haberi aldığımda. O gün bu işin içinde PKK var demiştim. Yapılan soruşturma ve gözaltıların sonunda PKK'nın azmettirdiği ortaya çıktı. Allah uzun ömürler nasip etsin İmparator'a.Yalnız saygı duyduğum bir abimin o günlerde arkadaş sohbetinde ettiği lafı asla unutmam; İbo sağlam adammış kafaya keleş mermisi yedi ölmedi. Senin benim elim kesilse kan kaybından gideriz. :))

17 Mart: Türkiye ile Rusya arasında vizeler kaldırıldı.
     Türkiye'deki abazaların kurtuluş tarihidir! Eminim her sene Moskova Şehir stadında kareografik gösterilerle kutlayacaklardır. :)))

2 Mayıs: El Kaide Lideri Bin Ladin, Pakistan'ın başkenti İslamabad yakınlarında ABD askerleri tarafından düzenlenen bir saldırı sonucu öldürüldü ve cesedi de ABD güçleri tarafından ele geçirildi.
     No Comment!

10 Temmuz: Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, mahkeme tarafından tutuklandı.
      İnşallah ilerde bu konu hakkında detaylı yazacağım.

17 Ağustos: Türkiye'de tasarlanan ve üretilen ilk yer gözlem uydusu RASAT'ın Rusya'dan uzaya başarıyla fırlatıldı
     Türkiye'de bu haberden haberdar olan ne kadar insan vardır merak ediyorum. Bizim için çok önemli bir haber ama malum en büyük kusuru haber değeri taşıması öyle değil mi! 

21 Ağustos: Dünya Yıldız Kızlar Voleybol Şampiyonası’nda Yıldız Milli Takım, final maçında Çin’i 3-0 yenerek şampiyon oldu. Türkiye, böylece voleybol tarihinin ilk Dünya şampiyonluğunu elde etti.
     Nede olsa ülkemizin milli takımlarının müzeleri Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarıyla dolu olduğu için sadece bir altyazıda birçok kanalda verilmesine tanık olduğum haber.

19 Ekim: Çukurca'yı gece saat 01:00'de baskın düzenleyen PKK'lı teröristler uzun namlulu tüfek ve roketatarlarla saldırdı. Saldırıda 26 asker şehit oldu, 22 askeri de yaralandı.
     Konuşulacak çok şey var ama bu sene içerisinde duyduğum zaman en çok üzüldüğüm beni 20 ekim gecesinde her zamanki dost mekanında rakı kadehlerini arka arkaya yuvarlamamı sağlayan haber. 2 gün boyunca gözleri dolu dolu gezdim. Bu katliamı yapanların Allah Belasını versin!

23 Ekim: Van'a bağlı Tabanlı köyünde 7.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
     Bu seneki "deprem ülkesi olduğumuzu hatırlama " günü. Bakalım seneye bu hatırlatmanın tarihi ve yeri ne olacak. (Hiçbir önlem almadan azraile meydan okumaya devam ediyoruz) 

11 Kasım: Seslendirme sanatçısı, tiyatrocu 'Kurtlar Vadisi' dizisinde 'Laz Ziya' karakteriyle hafızalara kazınan İstemi Betil Öldü.
     Laz Ziya ve onunla özdeşleşen "Asiye" türküsü unutulmaz. Toprağı bol olsun.

22 Aralık:  1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını reddetmeyi suç sayan yasa teklifi Fransa meclisi genel kurulunda kabul edildi.
     Bu konu hakkında da uzun uzun yazmayı planlıyorum.

 İşte koca senenin belli başlıkları bunlar. Mutlaka eksikler vardır ama benim hazırlayabildiğim bu kadar. Kusurum var ise af ola. Bir hususa değinmeden geçemiyeceğim. Son günlerde TV'ye çıkan yılbaşı geyikçilerinden birinin ettiği bir cümle kafama takıldı "2011 yılı unutulmayacak bir yıl olacak". Neden buna takıldım izah edeyim. Hangi yılın ne kadar unutulmaz olduğu yıllar sonra geriye dönüp bakıldığında anlaşılır kanımca. Geçmişe dönüp baktığımızda hangi yıl bir  başkasından daha önemsiz yada daha önemli ve neye göre. En iyisi 'Carpe diem'. Mutlu seneler...